Termékeink
Héjas csemegedió
Méret szerint 3 kategóriába osztályozva:
34-36 mm méDIÓ
36-38 mm bigDIÓ
38 mm + granDIÓ
Fajtánként:
Alsószentiváni kései
Milotai intenzív
Milotai kései
Csemegedióink vékonyhéjúak, kézzel könnyen törhetők, (a Milotai kései vastagabb héjú ezért elállóbb) ízük kellemesen édeskés savakban szegények, a bél könnyen elválik a héjtól színe világos szalmasárga. Az igényes ínyencek héjában tárolják a diót, mert így marad meg legtovább csodás aromája és hatóanyagai. A héjas diót 10 kg-os zsákban áruljuk. Tárolása száraz, hűvös, levegős helyen napfénytől védve. Így garantáltan eláll nyár elejéig, amikor már jönnek a friss gyümölcsök (a Milotai kései akár az új szüretig).

Dióbél
Méret és minőség szerint 4 kategória:
22 mm +
többnyire feles I. o. világos szalmasárga gyakorlatilag héjmentes kézzel válogatott termék. Főleg igényes felhasználóknak kis kiszerelésben, cukrászatoknak díszítésre.
12 mm +
12 mm feletti vegyes termék 15-20% feles, nagyrészt negyedes 15-20% 12 mm feletti nyolcad I.o. világos szalmasárga gyakorlatilag héjmentes géppel válogatott termék. Főleg nagy felhasználóknak, akik ledarálják, pékségeknek, cukrászatoknak, éttermeknek.
12 mm -
12 mm alatti törmelék dió I. o. világos szalmasárga héjtartalma 0,5% alatti első sorban olajütésre alkalmas géppel válogatott termék.
II. o. barna
vegyes méretű 0,5% alatti héjtartalmú első sorban olajütésre alkalmas géppel válogatott termék.
A szárított diót osztályozás után átmeneti tárolókban héjában tároljuk és az igények szerint dolgozzuk fel dióbélnek. Tesszük ezt azért, mert a dió héjában áll el a legjobban, így őrzi meg aromáját és hatóanyagait. A dióbelet a fent leírt kategóriák szerint osztályozva 5 kg-os vákumtasakokba csomagoljuk, két 5 kg-os tasakot teszünk egy kartonba és felcímkézve áruljuk. A vákumtasakban a dióbél viszonylag hosszan, a gyártástól számítva néhány hónapig megőrzi tulajdonságait hűvös (4 °C) fénytől védett helyen tárolva. Felbontás után 1-2 héten belül fel kell használni.
