top of page

Termékeink

Héjas csemegedió

Méret szerint 2 kategóriába osztályozva:

36-38 mm     bigDIÓ

38 mm +       granDIÓ 

 

Fajtánként:

Alsószentiváni kései

Milotai intenzív

Csemegedióink vékonyhéjúak, kézzel könnyen törhetők, ízük kellemesen édeskés savakban szegények, a bél könnyen elválik a héjtól színe világos szalmasárga. Az igényes ínyencek héjában tárolják a diót, mert így marad meg legtovább csodás aromája és hatóanyagai. A héjas diót 2, 5 és 10 kg-os zsákban áruljuk. Tárolása száraz, hűvös, levegős helyen napfénytől védve. Így garantáltan eláll nyár elejéig, amikor már jönnek a friss gyümölcsök.

-dió kosárban1.jpg

Dióbél

Méret és minőség szerint 3 kategória:

 

22 mm +

többnyire feles I. o. világos szalmasárga gyakorlatilag héjmentes kézzel válogatott termék. Főleg igényes felhasználóknak kis kiszerelésben, cukrászatoknak díszítésre.

 

12 mm +

12 mm feletti vegyes termék kevés kisméretű feles, nagyrészt negyedes, 15-20% 12 mm feletti nyolcad, I.o. világos szalmasárga gyakorlatilag héjmentes, géppel válogatott termék. Főleg nagy felhasználóknak, akik ledarálják, pékségeknek, cukrászatoknak, éttermeknek.

 

Darált dió

12 mm alatti I. o. világos szalmasárga törmelék dióból készül, gyakorlatilag héjmentes első sorban cukrászatoknak, akik már tudják, hogy nálunk ez is megbízható termék.

A szárított diót osztályozás után átmeneti tárolókban héjában tároljuk és az igények szerint dolgozzuk fel dióbélnek. Tesszük ezt azért, mert a dió héjában áll el a legjobban, így őrzi meg aromáját és hatóanyagait. A dióbelet a fent leírt kategóriák szerint osztályozva 5 kg-os vákumtasakokba csomagoljuk, két 5 kg-os tasakot teszünk egy kartonba és felcímkézve áruljuk. A vákumtasakban a dióbél viszonylag hosszan, a gyártástól számítva néhány hónapig megőrzi tulajdonságait hűvös (4 °C) fénytől védett helyen tárolva. Felbontás után 1-2 héten belül fel kell használni.

dióbél héjban 3 5558805D-6744-B9C7-43B8-
bottom of page